Camplin Kleding Online Kopen | Peacoats | Overjassen | Houtje-touwtje jassen

Camplin kleding online kopen

Camplin (peacoat) jassen koop je online bij Bootcentrum.nl. Door de perfecte pasvorm van Camplin, een ideale jas om mee voor de dag te komen. Hou rekening met de Italiaanse maatvoering.

Het merk en de Camplin Peacoats

Het Italiaanse design merk Camplin is vernoemd naar een bekende oude Londense familie. De familie Camplin starte in 1850 een bedrijf in Londen en was bekend als leverancier van uniformen aan de Royal Navy. Het was de zoon van de oprichter die met het idee kwam om de Peacoat te gebruiken als onderdeel van het uniform van de Petty Officer. Tot dan toe hadden Petty Officers hetzelfde uniform als gewone zeelieden. Ze hadden echter hun eigen uniform nodig om het onderscheid te maken, maar iets dat praktischer zou zijn dan de Great Coat die oudere officieren hadden. De Petty Officers kregen hun P.Coat (P voor Petty), later werd het om fonetische redenen Peacoat. De heer Camplin wordt daarom terecht door velen gezien als de uitvinder van de Peacoat.

Camplin verkooppunt

Camplin is een merk dat perfect past in ons exclusieve en maritieme assortiment. Want Camplin vind je namelijk niet op iedere straathoek. Sterker nog, we zijn de enige dealer in Nederland. Exclusiviteit verzekerd dus! Bent u op zoek naar een Camplin verkooppunt in Nederland? Kom dan langs in onze winkel of shop camplin online op onze webshop.